Επικοινωνία

Το επάγγελμα μου είναι Front-end Web Developer. Εξασκώ το «άθλημα» (του developer γενικώς) περίπου 20 χρόνια και ναι, περί αθλήματος πρόκειται, με όλα αυτά τα «εμπόδια» (browsers) που καλούμαι να υπερπηδήσω και το καθημερινό «τρέξιμο» να προλάβω τις εξελίξεις. Τα τελευταία χρόνια άφησα πίσω το back-end (PHP, MySQL, ASP) επικεντρώθηκα στον Front-end προγραμματισμό — HTML, CSS και JavaScript με έμφαση στα web standards.

  • Το 1997 έπιασα δουλειά στην εταιρεία Zoobidon+ Communications όπου δούλεψα με αξιόλογους συνεργάτες σε μεγάλα projects, μέχρι το 2003 που τα λεφτά στέρεψαν και ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Εκτός από ένα, τα websites που έφτιαξα εκείνη την περίοδο δεν είναι πλέον online — έτσι κι αλλιώς θα ήταν μπαγιάτικα. Επιπλέον, έχω εξελιχθεί πολύ από τότε!
  • Το 2003 έπιασα δουλειά στο κατάστημα MG Manager (έχει ήδη αναβαθμιστεί από τότε, δύο φορές, ως όφειλε!), έχοντας προσωπική σχέση με τον ιδιοκτήτη, στοχεύοντας σε μια αναβάθμιση της διαδικτυακής του παρουσίας, ενώ παράλληλα, έκανα 1-2 δουλειές επιπλέον όπως το www.limnaios.gr (κι αυτός έχει αναβαθμιστεί από τότε, πριν χτυπηθεί από την κρίση και κατεβάσει ρολά, γύρω στο 2009).
  • Από το 2005 μέχρι το τέλος του 2009 εργάστηκα στις Εκδόσεις Καστανιώτη, συντηρώντας, ενημερώνοντας, βελτιώνοντας και τέλος χτίζοντας (front-to-back end) ένα νέο site με επιπλέον (σε σχέση με το προηγούμενο) πληροφορίες, περιοχή μελών, καλύτερο e-shopping και σελίδες διαχείρισης για όλα τα παραπάνω. Βγήκε στον αέρα στις αρχές του 2009 και νομίζω πως πλέον χρειάζεται redesign, επειγόντως!
  • Από την πρώτη κιόλας εργάσιμη του 2010 δουλεύω πλέον για την Atcom μέχρι τις 11-6-2012 δούλευα για την Atcom. Ανέλαβα Είχα αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο και την καθοδήγηση μιας μικρής ομάδας HTML Authors και παρ' όλα τα διάφορα «σκαμπανεβάσματα», οι δουλειές που έβγαιναν, ήταν βγαίνουν, είναι -πιστεύω- σε πολύ καλό επίπεδο. Μερικές από τις δουλειές που έχω βάλει το χεράκι μου είναι: Το χαμόγελο του παιδιού, fashionate.gr, Migato, ΑΥΡΑ, Compact Disc Club.
  • Στα μέσα του Ιουνίου του 2013 έπιασα μια θέση -που αλλού- στο τμήμα Front-End Development της Generation Y. Βοήθησα στην ανάπτυξη τηες εταιρείας στο σημερινό της μέγεθος. Έκανα HTML / CSS Authoring και jQuery και ορίστε μερικά από τα έργα στα οποία έχω συνεισφέρει: Zen Maison, Aid Box, Genius Systems, Gpharmacenter, Megatek, Biomed Code, Ayurveda Hellas, Sticky, Our home, Viva Pharmacy, Ipirotiki Facility Services S.A., Pharmasofia, LAPIN HOUSE, Εύα Μακρή, gogreek, Θεολόγος Σμυρνιόπουλος, Royal Blue Trading & Services, Access Fashion.
  • Από τον Φεβρουάριο του 2017 δουλεύω για την Liquid Media, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή site του Ελληνικού διαδικτύου (όπως το gazzetta.gr), με στόχο να τα βελτιώσουμε και να τα εξελίξουμε. Είναι μεγαλεπήβολο σχέδιο αλλά θα το παλέψουμε!
  • Υπήρξα “SitePoint Ambassador” μέχρι τον Απρίλιου 2016, βοηθώντας την κοινότητα των web developers με όποιο τρόπο μπορούσα, κάτι που κάνω ακόμα βέβαια σαν απλός contributor του SitePoint.

Παναγιώτης «pvgr» Βελισαράκος

Front-end Web Developer